Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 22.12.2017

  На тържествен академичен съвет бяха връчени дипломите за заетите академични длъжности

  Днес, 22 декември, на тържествен академичен съвет бяха връчени дипломите за заетите академични длъжности за второто полугодие в Медицински университет-Варна.

  Ректорът проф. д-р Красимир Иванов  откри церемонията в аудитория „Проф. д-р Владимир Иванов" в УМБАЛ „Св. Марина"- Варна. Той определи отиващата си година като изключително успешна – година с мащабни инвестиции във всички структури на университета и в университетските болници и благодари на всички за колективните усилия за постиганатите високите резултати.

   

  Общо 65 души получиха своите дипломи. От тях четири са преподавателите, защитили академична длъжност „Професор", а 8 „Доцент". Образователно научна степен „Доктор" получиха 36 души, „Доктор на науките" – четирима, а главните асистенти са 13.

  Изпълнителният директор на университетската болница „Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов заяви, че се гордее със служителите си и също благодари на медиците за високото качество на здравни услуги, които предоставят на гражданите и благодари за ползотворното сътрудничество на университета. Той изтъкна още, че през отминалата 2017г. инвестициите за инфраструктурни подобрения, реновиране на клиники и доставяне на високотехнологична апаратура надхвърлят 3.5 млн лв., което е успех за лечебното заведение.

  Така преподавателите, лекарите и служителите от МУ-Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ отбелязаха края на изключително успешната 2017 г.