МУ-Варна и Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Св. Марина“ със силно представяне на Европейския конгрес в Дания

МУ-Варна и Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Св. Марина“ със силно представяне на Европейския конгрес в Дания

За трета поредна година екип на МУ-Варна и Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Св. Марина“ представи Варна на Европейския конгрес по ревматология, проведен в Копенхаген, Дания. Събитието се провежда ежегодно под егидата на Европейския алианс на асоциациите по ревматология (EULAR), като тази година то се реализира в датската столица в периода между 1.06.22 г. и 4.06.22 г. и е най-значимият и мащабен научен форум в областта на ревматологията. В него взеха участие над 18 000 делегати от 6 континента.

 

Преподавателите на Медицински университет – Варна и водещи специалисти от Клиниката по ревматология доц. Таня Шивачева, доц. Цветослав Георгиев, д-р Симона Богданова-Петрова, д-р Светослав Димитров, д-р Светлана Христова и д-р Георги Герганов представиха постер и участваха в два доклада по време на Европейския конгрес по ревматология.

Представените теми бяха свързани с част от научните разработки на преподавателите от УС по ревматология в областта на нерентгенографски аксиален спондилоартрит, COVID-19 и ревматични заболявания, ваксинационно поведение при пациенти с възпалителни ставни заболявания.