Студенти ще бягат в маратон, посветен на очното донорство, очакват се още желаещи

Студенти ще бягат в маратон, посветен на очното донорство, очакват се още желаещи

Вече са записани 8 мотивирани отбори от студенти на МУ-Варна, които ще се включат в отборно бягане, посветено на очното донорство. Градският маратон е част от юбилейните събития във връзка с честването на най-старата структура на Медицински университет – Варна, 80 години Медицински колеж. Активностите с участие на студенти са вече в разгара си. Всеки учебен сектор има специална програма.

 

Учебен сектор „Медицински оптик“ организира съботна сутрин на открито в Морската градина около слънчевия часовник на 30 юли 2022. Програмата включва отборно бягане под мотото „80 км заедно“, в което всеки участник ще покрие дистанция от 5 километра с контролно време 60 минути. Стартът ще бъде даден в 8.00 ч., а регистрацията на отборите е отворена от 7.15 часа.

Въпреки че вече са записани 8 мотивирани отбора, всеки по 16 участници, все още са необходими два тима от ентусиазирани студенти, готови да пробягат трасето в града, за да се включат в благородната кауза. Очертава се оспорвана битка, в която първият отбор с всички успешно финиширали участници ще получи награда. Удовлетворението е за всеки присъстващ, тъй като инициативата е посветена на очното донорство. По време на мероприятието желаещите ще се запознаят със специалната брошура, показваща аспектите на този най-благороден човешки жест – да дадеш част от себе си за другите.

Учебен сектор „Медицински оптик“ е ангажиран с опазването на очното здраве и осигуряване на добро зрение за всеки човек. Това е и причината организаторите да ангажират най-малките с конкурс за детска рисунка на асфалт „Аз виждам“. Малките художници ще имат 1 час (от 9.30 до 10.30) да покажат своята емоция с цветни тебешири по алеята – от Слънчевия часовник до Аквариума.

Заявки за участие на студенти и служители на МУ-Варна за формиране на отбори за събитието „80 км заедно“ могат да бъдат изпращани на преподавател Михова на e-mail: [email protected] На същия адрес ще бъдат записвани и деца за участие в рисунката на асфалт. Организаторите от УС „Медицински оптик“ в Медицински колеж – Варна са подготвили награди и изненади, които ще бъдат връчени от ръководството.