Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 05.09.2022

  Честит 6 септември!

  Уважаеми колеги,

  Скъпи студенти,

  Всяка историческа дата, подпечатана с кръвта на предците ни, носи своя героизъм и тежи с особена сила по страниците на националната ни летопис. Съединението на Северна и Южна България има решаващо значение за по-нататъшното развитие на страната ни. България се превръща в сериозен фактор на Балканите.

  На това събитие дължим и девиза, изписан над входа на Народното събрание: „Съединението прави силата“. Всяка година на 6 септември с гордост се връщаме назад във времето, за да черпим вдъхновение от обединителите на нашата нация.

  Съединението на Княжество България с Източна Румелия и днес блести със своята безкористност, с народния стремеж за справедливост. Нашите предци застават като един в защита на това историческо дело. През тези първи години от историята на свободна България се оформя онова чувство за дълг, с което българите защитават Отечеството ни през столетията.

  Още Кубрат оставя на синовете си завета, че само неделими може да оцелеем през превратностите на времето. Нека помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно и заедно можем повече.

  Пожелавам здраве и просперитет на цялата нация!

   

  Честит празник!

                                                                                                                                        Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

    Ректор на Медицински университет

  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна