Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 16.09.2022

  Изложба за 80-годишнината на Медицински колеж - Варна е подредена на входа на Морската градина

  Изложба, посветена на 80-годишниния юбилей на Медицински колеж - Варна, е подредена на входа на Морската градина в града. Черно-бели и цветни фотоси са запечатали важни моменти и лица от историята, ежедневието и развитието на Колежа.

  Медицински колеж – Варна, като част от структурата на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна, е с дълга история и традиции. За осем десетилетия Колежът дава образование на повече от 17 000 здравни специалисти, които се реализират успешно в страната и чужбина.

  В него се осъществява обучение в степен „професионален бакалавър" по 8 специалности: „Помощник-фармацевт", „Медицински лаборант", „Рентгенов лаборант", „Зъботехник", „Инспектор по обществено здраве", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Медицински оптик".

   

  Отличните условия за провеждане на учебна и изследователска дейност отговарят на съвременните изисквания за качество на обучение. Това прави Колежа предпочитано учебно заведение, доказателство за което е конкурентната надпревара по време на кандидатстудентските изпити, а именно 8-10 кандидати за едно място по всяка от специалностите в МК-Варна.

  Фотографската изложба, се осъществява с подкрепата на Дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Гражданите и гостите на града  могат да я разгледат на входа на Морската градина до 30 септември.