Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 21.09.2022

  Честит 22 септември!

  Уважаеми колеги,

  Скъпи студенти,

  Поздравявам ви с Деня на независимостта на България! Датата 22 септември 1908 г. слага началото на модерната ни държавност и увенчава с успех усилията на поколения родолюбци. С извоюването на тази независимост българската дипломация с такт успява да покаже на света, че едва тридесет години след Освобождението страната ни е придобила европейски облик със силна държавност.

  На днешния ден ние сме длъжни да си припомним събитията от преди 114 години, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще.

  България става политически пълноценна и равна на останалите държави. Затова е толкова важен за нас този празник, извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ.

  Пожелавам на вас и на всички българи да отстояваме идеалите и да бъдем достойни наследници на нашите деди. И както казва френският историк Жан Жорес: „Ние трябва да вземем от миналото огъня, а не пепелта“. Като огън да ни светят заветите на героите, българските ценности, патриотизмът, историческата памет за цената на свободата и същността на независимостта.

  Най-сърдечно ви пожелавам здраве, щастие, благополучие и успехи!

  Честит празник на всички българи!

   

                                                                                                                                               Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

    Ректор на Медицински университет

  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна