Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 23.09.2022

  25 септември – Ден на фармацевта!

  Уважаеми колеги,

  Преди точно 110 години датата 25 септември е избрана да обърне внимание върху една високохуманна професия – тази на фармацевта. Международната федерация на фармацевтите поставя началото на честванията, за да подчертае ползата и добавената стойност на фармацевтичната професия, съществения принос в грижата за общественото здраве и високия й престиж. За мен е чест и удоволствие да ви поздравя от свое име и от името на академичната общност на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна по случай празника. Вие, фармацевтите, сте се посветили на една кауза, която ежедневно подкрепя пациентите в борбата им за по-качествен живот. Затова вашата работа е важна част от медицинската професия.

  Всеки ден над милиони фармацевти по света са партньори на лекарите и пациентите в борбата за по-добро здраве. Само в България ежедневно в аптеките влизат по 1,5 млн. души, което е показателно за доверието, което гласуват на специалистите.

  Уверявам Ви, че Медицински университет – Варна работи ежедневно за развитието на фармацевтичната наука и практика, за усъвършенстването на образованието в тази област и за въвеждането на научни иновации и в отговор на нарастващите световни здравни нужди и очаквания на медицинската общност и пациентите. Доверието се изгражда всеки ден, но през последните години фармацевтите доказаха, че на тях може да се разчита и в особено трудни за здравеопазването моменти.

  Пожелавам Ви здраве, сили и вяра, за да продължите да утвърждавате значимостта на професията на фармацевта!

  Честит празник!

   

     Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

  Ректор на Медицински университет

  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна