Дипломира се четвъртият випуск на Филиала на МУ– Варна в град Велико Търново

Дипломира се четвъртият випуск на Филиала на МУ– Варна в град Велико Търново

24 абсолвенти - медицински сестри и акушерки получиха дипломите си от ректора на МУ-Варна  проф. д-р Валентин Игнатов на 1 октомври по време на тържествената церемония по дипломиране на Четвъртия випуск на Филиал Велико Търново. Със свещички в ръка дипломиращите се медицински сестри и акушерки произнесоха клетвата, повтаряйки словата след директора на филиала доц. Диана Димитрова.

 

Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Валентин Игнатов поздрави абсолвентите. „Скъпи дипломанти, достигането до този етап от Вашия житейски път е само по себе си важно постижение, за което Ви поздравявам. Пожелавам Ви да изградите в себе си силен дух – за да можете да издържите на всичко, което животът Ви е определил, и пак да излезете победители!"- отбеляза в словото си проф. Игнатов по време на церемонията.

Директорът на Филиал Велико Търново доц. Диана Димитрова пожела на абсолвентите да продължат да следват сърцата си, защото това означава, че ще останат в България. Тук са техните родители, техните деца.

На сцената дипломантките Теодора Миланова - специалност „Медицинска сестра" и Мартина Лещакова  - специалност „Акушерка", заедно с главен асистент Жана Павловска,  произнесоха клетвените думи и посветиха в тайнството на сестринската клетва студентите от Четвъртия випуск на Филиал Велико Търново.

Заместник-кметът на Старопредстолния град Нейко Генчев, зам. областният управител на Област Велико Търново Станислав Николов и д-р Красимир Попов - изпълнителен директор на Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов" – Велико Търново поздравиха абсолвентите за избора на професия, както и директора на филиал Велико Търново доц. Диана Димитрова и целия преподавателски екип за усилията и постигнатите високи успехи на дипломантите. Бяха получени много поздравителни адреси за дипломирането на първия випуск на Филиал Велико Търново към Медицински университет – Варна.

Отличникът на Випуск 2022 година на Филиал Велико Търново от професионално направление „Акушерка" Ростислава Кьорчева сподели вълнението си пред академичното ръководство, своите преподаватели и колеги. „Днес е вълнуващ ден за мен и за колегите, с които заедно преживявахме последните 4 години. Вълнението ни е голямо, чувствата са смесени, страховете ни са много, но най-силната емоция, която усещам в залата е гордост! Скъпи преподаватели, от името на випуск 2022 на Филиал Велико Търново, искам да изкажа благодарност за неуморния ви труд, търпението, примера и уроците които ни давахте и вярвам, че ще продължавате да ни давате. На добър час, колеги!", каза още отличничникът на випуска.

Анелия Кожухарова, студентка в специалност „Акушерка", нейният брат – Кристиян Кожухаров и Иван Лазаров допринесоха за празничната атмосфера с фолклорни изпълнения.

Гости на тържествената церемония бяха много ръководители на здравни, учебни и социални институции, съсловни организации, граждани на Велико Търново.