Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 03.10.2022

  Студенти от УС „Рехабилитатор“ проведоха поход по повод 80-ия юбилей на Медицински колеж

  На 30 септември 2022 г. преподаватели и студенти от учебен сектор „Рехабилитатор“ организираха поход като част от календара на събитията по повод 80 години Медицински колеж – Варна. Идеята  бе да се популяризира ходенето пеша и да се обърне внимание на значението на движението в ежедневието на хората.

   

  По време на похода, студентите обърнаха внимание на всички участници, че близкият пешеходен туризъм е средство за борба с хипокинезията и има за цел подобряване на общото здравословно състояние, както и  предпазване от заболявания. В предварителна беседа организаторите изтъкнаха предимствата на пешеходните походи - подходящи са за хора от всички възрастови групи, стремящи се към хармоничен начин на живот. Пешеходният туризъм и разходките са средство за активна почивка, за преодоляване на емоционалното и нервно-психичното напрежение. Добре е ежедневно да се изминават около 4-5 км пеш, а през почивните дни и до 10-15 км.

  Тази инициатива съвпада с Европейския ден на спорта в училище, който се отбелязва в последния петък на месец септември. Основната цел на кампанията е да се насърчи физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включат повече деца и млади хора. Походът завърши със спортни игри.