19 октомври – Ден на българския лекар!

19 октомври – Ден на българския лекар!

Уважаеми колеги,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя от свое име и от името на академичната общност на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна по повод 19-и октомври – Деня на българския лекар и покровителя на медиците в България свети Иван Рилски!

С уважение отправям към вас най-добрите си пожелания и ви поздравявам за усилията и професионализма, с които отстоявате принципите на нашата благородна професия, водейки ежедневни битки за победата на здравето над болестта. Използвам случая да изразя високата си оценка на постигнатото от вас и стремежа ви да давате най-доброто от себе си. Уверен съм, че въпреки предизвикателствата, пред които се изправяте всеки ден, вие ще се справите с професионализъм и увереност в собствените си сили.

Скъпи колеги, желая ви увереност и смелост в ежедневното ви обучение и работа, мъдрост в решенията, далновидност, точност и обективност в мнението ви като лекари. Продължавайте да следвате все така всеотдайно своя професионален път, чиято основна цел е грижата за здравето и живота на пациентите! Бъдете милосърдни, отдадени и ценени.

Нека Св. Иван Рилски Чудотворец да ви закриля и пази, защото в тези трудни времена вие се борите за всеки пациент, давайки най-доброто от себе си! Благодаря ви за неуморната енергия, която влагате за авторитета и просперитета на нашата работа. Пожелавам ви да имате сили и вяра, с които да посрещате предизвикателствата на всеки нов ден.

Честит празник!

 

   Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна