Филиал Шумен на МУ-Варна участва в Университетско изложение „Избирам България“

Филиал Шумен на МУ-Варна участва в Университетско изложение „Избирам България“

Филиал Шумен на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна бе представен в първото Университетско изложение „Избирам България“, което се проведе  на 26.11.2022 г. във фоайето на зала Арена Шумен. В събитието участваха над 70 студенти от 21  университета от Варна, Пловдив, Плевен, Русе, Шумен, София и Велико Търново. Целта на изложението бе  да помогне на младежите да направят отговорен и информиран избор за своето бъдеще, избирайки университет в България. Към изложението проявиха интерес повече от 300 кандидат-студенти от област Шумен и региона.

 

Медицински университет – Варна със своя филиал в Шумен презентира уникалните възможности за високо технологично обучение. Студентите от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ представиха филми и презентации и отговориха на въпроси за срокове за кандидатстване, подготвителни курсове, стипендии, общежития и клубове по интереси, предлагани в университета. За зрелостниците бе организирана викторина с награди – рекламни материали с логото на МУ-Варна.

Университетското изложение „Избирам България“ бе организирано от Общински младежки съвет – Шумен, с подкрепата на Община Шумен и Националното представителство на студентските съвети в Република България. Организаторите изразиха своята благодарност към Студентски съвет на Филиал Шумен към  МУ-Варна.