Катедрата по икономика и управление на здравеопазването в МУ-Варна отбеляза три празнични годишнини

Катедрата по икономика и управление на здравеопазването в МУ-Варна отбеляза три празнични годишнини

На 24 ноември 2023 г., с тържествено честване Катедрата по икономика и управление на здравеопазването към МУ-Варна отбеляза три празнични годишнини – 30 години от създаването на първата в България специалност “Здравен мениджмънт", 25 години от основаването на Катедрата и 10 години от създаването на специалност “Фармацевтичен мениджмънт".

Официални гости на събитието бяха основатели и съмишленици, дългогодишни преподаватели и партньори. Поздравления за празника бяха получени от декани и ръководители на катедри към университети и висши учебни заведения от цялата страна, директори на лечебни заведения, съсловни организации, партньори и приятели на Катедрата и на двете специалности.

В поздравителен адрес Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев изрази благодарност за всеотдайността и високия професионализъм на всички преподаватели, учени и изследователи, които през годините са посветили цялата си енергия на активна академична и научна дейност. „Приветствам всички Вас, които днес продължавате да следвате добрите традиции на Университета в осъществяването не само на учебно-методическа и изследователска дейност, но и в провеждането на следдипломната квалификация и продължаващо обучение на множество медицински специалисти и ръководен персонал в здравеопазването“, се казва още в приветствието на Ректора.

Презентация за изминалите 30 години представи ръководителят на Катедрата по икономика и управление на здравеопазването доц. Мария Рохова. Бяха представени успехите и постиженията на Катедрата и двете специалности през годините.

С плакети и грамоти бяха удостоени личности от Университета и представители на организации със съществен принос за създаването, утвърждаването и развитието на специалностите и на Катедрата по икономика и управление на здравеопазването. Отличени бяха проф. д-р Димитър Камбуров, ректор на МУ-Варна в периода 1990-1999 г., проф. д-р Темелко Темелков, ректор в периода 1999-2004 г., проф. д-р Анелия Клисарова, ректор в периода 2004-2012 г., проф. д-р Красимир Иванов, ректор в периода 2012-2020 г., проф. д-р Валентин Игнатов, ректор в периода 2020-2023 г., проф. Ангел Мирчев, доц. д-р Невяна Фесчиева, доц. д-р Лиляна Хавезова, доц. Емануела Мутафова, проф. Стефка Коева, доц. Жана Рангелова, проф. д-р Стоянка Попова, проф. д-р Силва Андонова, проф. д-р Христина Групчева, проф. Тодорка Костадинова, доц. Димитър Томов, доц. Иванка Чобанянева.