МУ-Варна с победи в комплексните, отборните и индивидуалните състезания за Купа „Осми декември“

МУ-Варна с победи в комплексните, отборните и индивидуалните състезания за Купа „Осми декември“

Спортните отбори и индивидуалните състезатели на МУ-Варна отново завоюваха голям успех на турнира за купа „Осми декември“, който се проведе от 12 до 23 ноември във варненските университети. Шампионатът бе организиран от Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта във висшите учебни заведения в града. Състезания се проведоха в 6 вида спорт – лека атлетика, тенис на маса, плуване, волейбол, стрийтбол и футбол.

Спортистите на МУ-Варна спечелиха първите места в комплексните и отборните класирания по лека атлетика, тенис на маса, плуване, волейбол и стрийтбол. Индивидуалните състезатели извоюваха златни, сребърни и бронзови медали в плуването, леката атлетика и тениса на маса.

Според обобщените резултати успехът на МУ-Варна изглежда така - в леката атлетика нашите спортисти спечелиха златото в комплексното отборно класиране, първо и второ място в индивидуалното състезание при мъжете и първо място в индивидуалното за жени.

В тениса на маса сме шампиони в отборното класиране при мъжете и жените. В индивидуалните надпревари жените спечелиха трите призови места. При мъжете медалите са златен и бронзов.

За поредна година МУ-Варна имаше безапелационен успех и в плуването. Нашите спортисти грабнаха комплексната титла с почти 200 точки преднина пред останалите университети.

Във волейболния турнир, на който МУ-Варна бе домакин, мъжкият ни отбор завоюва четири победи от четири мача и така спечели Купа „8 декември“. Успехът им затвърди и женския състав, който извоюва златните медали в турнира.

Първият отбор на МУ-Варна при мъжете стана победител по Стрийтобл 3х3. В състезанието женският тим на Университета спечели бронзови отличия.

След изиграването на полуфиналните и финалните мачове във футболното състезание, отборите на МУ-Варна станаха трети и четвърти в класирането.