Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 12.06.2019

  Първата хранителна добавка с логото на МУ-Варна вече e на пазара

  Научен екип на Факултета по фармация и изследователски екип на фармацевтична фирма разработиха съвместно първата хранителна добавка с логото на МУ-Варна- Ентенар+. Инициативата е на екипа от технолози на доц. Величка Андонова, ръководител на УС по технология на лекарствените форми към Катедрата по фармацевтични технологии на МУ-Варна. Реализацията на проекта е осъществена под егидата на ректора на МУ-Варна, проф. д-р Красимир Иванов, и декана на Факултета по фармация - проф. Диана Иванова.

   

  Идеята за научно обоснована хранителна добавка е подкрепена от Натстим ЕООД, утвърден фармацевтичният производител както на българския, така и на международния пазар. Благодарение на техния дългогодишен опит в създаване и внедряване на хранителни добавки, готовият продукт вече може да бъде намерен в университетските аптеки Medunipharm, както и в аптечната мрежа в страната.

   

  Съставът на Ентенар+ включва растителни екстракти, богати на биологично активни вещества, които облекчават симптомите на стомашно-чревни разстройства от различен произход. За по-задълбочена оценка на качествата на хранителната добавка е предвидено и клинично проследяване на ефекта, което ще се проведе в Клиниката по хепатогастроентерология, където работят лекари-специалисти и преподаватели към УС по гастроентерология, хепатология и хранене на Втора катедра по вътрешни болести.

   

  Дизайнът на опаковката е съвместен проект на Катедрата по организация и икономика на фармацията и студенти от Факултета по фармация на МУ-Варна.