Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 02.09.2019

  МУ-Варна е официален партньор на Държавно първенство за килови яхти 2019

  В периода 12-15 септември в акваторията на Варненския залив ще се проведе Държавно първенство за килови яхти. Организатор е Българската федерация по ветроходство, а домакини са ветроходен клуб „Понтос“ и спортен клуб „Черно море- Бриз“. Регатата се осъществява с любезното съдействие на МУ-Варна. Участниците ще се състезават в класове IRC и ORC.

   

  Екипажът на Варненския медицински университет ще се включи в състезанията с ветроходната яхта „Хигия“.

  Регистрацията за състезанията е на 12 септември. На 13 септември е първият състезателен ден, в който се очаква екипажите на над 25 лодки да премерят сили по водния маршрут.

  През втория състезателен ден (14. 09.)  участниците ще имат възможност да покажат своите умения по време на най-дългата състезателна дистанция от 30 мили, която ще включва различни курсове спрямо вятъра.

  Между 12 и 18 часа на същия ден ще се проведе и интересна съпътстваща социална програма. Гостите ще могат да се запознаят със спецификата на ветроходния спорт в оформената фен зона. Ще бъдат излъчвани обучителни видеа, интервюта с ветроходци и шпикери, както и видеа от предния състезателен ден. Ще бъде направен и спортен коментар на живо на изминалите гонки.

  Програмата вижте тук.

  Видео вижте тук.