Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 23.12.2019

  Кабинет за лечение на болката в ДКЦ „Св. Марина“ - Варна

  От месец юли 2019 г. в ДКЦ „Св. Марина" – Варна функционира Кабинет за лечение на болка. В него пациенти с остра и хронична болка имат възможност да получат комплексна медицинска помощ, свързана с облекчаване и преодоляване на това състояние.

  Основните медицински специалисти, които работят в кабинета и се борят с болката във всичките й разновидности, са анестезиолози. Чрез разговори и прегледи те оценяват нивото на болката и здравното състояние на пациента. При необходимост се извършват допълнителни консултации със специалисти в различни направления - невролози, ортопеди, психолози, психиатри, рентгенолози и други, както и лабораторни или образни изследвания. По този начин те взимат комплексно решение кои медикаменти, самостоятелно или в комбинация, допълнени или не от инвазивни техники, са най-подходящи за лечение във всеки конкретен случай.

   

  Приоритет в дейността на кабинета са пациенти с хронична болка, вследствие на различни дегенеративни заболявания, съдови заболявания, мигрена, дискова болест, ревматологични проблеми, онкологични заболявания и др. В зависимост от причинителите, болката може да се появи навсякъде по тялото и да варира от лека до толкова силна, че да възпрепятства извършването на ежедневните дейности. Всеки пациент с трудна за овладяване болка се нуждае от консултация със специалист, който да прецени как да се справи с нея и пациента да получи персонално лечение.

  Най-общо методите за лечение на хроничната болка включват три групи методики, които често се прилагат в комбинация - консервативно лечение, инвазивни техники и психо-социални дейности.

  Кабинетът за лечение на болка в ДКЦ „Св. Марина" - Варна приема пациенти всеки вторник и четвъртък от 9.00 ч. до 13.00 ч. след предварително записване на тел.: 052/ 302 947 и 052/ 978 781.

  При невъзможност на пациентите да посетят кабинета, лекарите осъществяват първични и вторични домашни посещения и прегледи.

  Поради липса на администриране на проблема „болка“ от Национална здравна каса, дейността се извършва срещу заплащане, по ценоразпис, утвърден от ДКЦ “Света Марина” - Варна.