Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 23.05.2020

  Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  Уважаеми колеги преподаватели,

  учени, студенти и служители,

   

  Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

  24-ти май е празникът, който ни изпълва с вяра, оптимизъм и самочувствие, празникът, който отбелязваме под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“ и отдаваме почит на делото на светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука. Този ден е гордост за всички българи, които с достойнство разпространяват българските букви по света.

  Днешният ден е и личен празник за всеки от нас – академичната общност на Медицински университет - Варна, защото истинското израстване започва с първата научена буква и с първата написана дума, продължава с първата прочетена книга, за да достигне апогея си с личното усъвършенстване в университета, професията и живота.

  Трябва да знаем, че езикът е този, който ни сплотява и ни дава богатство, независимо къде се намираме по света. Силата на нашата писменост, наука и култура е в това, че обединява всички нас, за да станем по-успели с вярата в духовността и силата на знанието.

  Уважаеми колеги, бъдете горди, запазете своята енергичност, позитивизъм и любов към българската наука и култура и продължавайте да предавате знанието на идните поколения!

  Честит празник!

   

  Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

  Ректор на Медицински университет

                                                                  „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна