Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 30.10.2020

  Доц. д-р Диана Радкова и сестрите от Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Св. Марина“ получиха награди от клуб „Отворено общество“

  За 28-ма поредна година клуб „Отворено общество“-Варна дава награда за „Принос в областта на здравеопазването и медицината“. Тази година тя бе присъдена на доц. д-р Диана Радкова, ръководител на Втора клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Марина“-Варна, която преди броени дни бе удостоена и с отличието на Български лекарски съюз „Лекар на годината 2020“ в нововъведената категория – „Борба с пандемията – Ковид 19“.

   

  За първи път в историята на наградите на клуб „Отворено общество“-Варна бе отличена и една категория специалисти с изключителни заслуги за развитието на здравното дело – екипът на медицинските сестри от Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Марина“-Варна. Те получиха награда „За принос в областта на здравеопазването“ за своя неуморим труд и изключителна отдаденост на общочовешката мисия в тази критична ситуация, променила живота на всички.

  Председателят на клуб „Отворено общество“-Варна г-н Свилен Спасов изказа своята неизмерима благодарност за хуманните усилия, за безрезервната подкрепа и за безкомпромисния професионализъм на медиците и се обърна към тях с думите: „Изразявам своята благодарност за това, че пренебрегвате семействата и близките си, за да изпълните дълга и клетвата пред Хипократ. Благодарност за това, че преодолявате всекидневно страха пред неизвестните на диагнозата Ковид-19 и въпреки конспиративните теории, не измествате фокуса от най-важното - опазване здравето на пациентите. Благодарност за това, че въпреки нечовешката умора всеки ден се изправяте пред бедствието. Бих искал да уверя всяка една от Вас, че високо ценим труда Ви. Знаем за грижите, за безсънните Ви нощи, за тежките графици и за дните, изпълнени с напрежение. Споделяме тревогите Ви, виждаме белезите от изтощението, но и усмивката, и надеждата, с която започвате всяко ново дежурство. Поклон пред всички Вас лечители! Приемете нашата сърдечна благодарност и надежда, че ще се пазите здрави. Аплодисменти за Вас и Вашите колеги“.