Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 17.11.2020

  МУ-Варна с богата онлайн програма ще отбележи Европейската нощ на учените 2020

  На 27 ноември 2020 г. за седма година Медицински университет – Варна ще разкрие тайните на науката пред деца, ученици, студенти, учени и широката общественост по време на тазгодишното издание на Европейска нощ на учените. Всички събития тази година ще се проведат онлайн. Основната тема, около която са обединени всички инициативи през 2020 г., е „Науката преобразява животи". Събитията, организирани от МУ-Варнар тази ще се проведат във Варна, Шумен и Велико Търново. Разнообразната научна и забавна програма включва интересни и поучителни демонстрации за деца и ученици, научни дискусии, подходящи за широка публика, конкурси с награди за победителите, прожекции на филми, срещи с учени и изложби, разкриващи значението на научните постижения в ежедневието. Планирани са и предхождащи Европейската нощ на учените събития – демонстрации, дискусионни клубове и други творчески прояви, които ще покажат на младите хора различните роли на изследователите в обществото.

   

  Събитието се осъществява в рамките на проект K-TRIO 4 „Researchers in the Knowledge Triangle", по програма „Хоризонт 2020", дейности „Мария Склодовска – Кюри", като Медицински унивеситет - Варна участва като партньор в консорциум с координатор Софийски университет „Св. Климент Охридски". 

  За да  разберете колко вълнуваща и разнообразна може да бъде научната дейност ви очакваме да се включите онлайн в Европейска нощ на учените на 27 ноември 2020г. Следете програмата за събитията тук: http://www.mu-varna.bg/BG/AboutUs/Pages/evropejska-nost-ucheni-2020.aspx