Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 28.01.2021

  МУ-Варна и клиниките по неврология в УМБАЛ „Св. Марина“ са отличени с грамоти

  Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ) удостои МУ-Варна и клиниките по нервни болести с почетни грамоти за значим принос в партньорските отношения в периода 2015 – 2020г. Проф. д-р Силва Андонова, Изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, прие грамотите и изказа благодарности за признанието. Почетната грамота за принос в развитието на БАНМХ е признание за целия екип на клиниката по нервни болести към УМБАЛ„Св. Марина“-Варна, за високия професионализъм, всеотдаен труд, отговорност и компетентност, с които специалистите допринасят за развитието на цялостната научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в областта на неврологията.

   

  МУ-Варна поддържа дългогодишно партньорство с БАНМХ. Университетът подкрепя и споделя основните цели на сдружението, насочени към утвърждаване на високи професионални критерии и професионална етика в областта на невросонологията и мозъчната хемодинамика чрез организиране, насърчаване, съдействие и подпомагане на учебно-образователната и научно-изследователската дейност в тази насока и други свързани области на медицината в съответствие с Европейските критерии и световните процеси на глобализация.

  БАНМХ е основана през 2005 г. и за изминалите 15 години се утвърждава в България като авторитетна национална и международна научна организация в областта на неврологията и невросонологията.