Трима студенти от Медицински университет – Варна с приз „Студент на годината“

Трима студенти от Медицински университет – Варна с приз „Студент на годината“

Трима студенти от МУ-Варна бяха отличени с приза „Студент на годината“ на 01.03.2021 г. на официална церемония в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Конкурсът се организира ежегодно от Националното представителство на студентските съвети в България.

С първо място в категория „Студент доброволец“ бе наградена Веселина Добрева – студент по медицина в пети курс. Отличието бе връчено от омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

 

Категория „Здравеопазване“ бе оглавена от Бойко Матев – стажант-лекар в шести курс. Той бе награден от проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването на Република България.

Студентката Ева Георгиева – четвърти курс в специалност „Военен лекар“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“, а от Министерството на отбраната тя получи и грамота и плакет за издигане престижа на военните специалности в Република България.

Победителите се отличиха сред 187 достойни кандидатури на свои колеги в 14 категории на конкурса. Веселина, Ева и Бойко изказаха благодарности към Академичното ръководство на Медицински университет – Варна, Студентския съвет при МУ-Варна, Община Варна, както и към своите семейства.

Сред гостите на церемонията бяха и патронът на събитието – г-н Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, г-жа Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на външните работи.

Медицински университет – Варна бе представен от делегация от четирима души, сред които и г-н Божидар Касабов – председател на Студентския съвет при МУ-Варна и зам.-председател на НПСС за ресор „Здравеопазване“.

Академичното ръководство на МУ-Варна поздравява отличените студенти и им пожелава нови успехи!