925 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 8-14 март

925 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 8-14 март

В УМБАЛ „Света Марина“, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 280 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 08-14 март през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“  са преминали 925 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД – 340.

Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 324, от които през интензивни отделения – 33.  Излекувани през изминалата седмица са 107, а починали – 29. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

 

                                    ПРЕСЦЕНТЪР НА   УМБАЛ „СВЕТА МАРИНА“ ЕАД-ВАРНА