986 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 22-28 март

986 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 22-28 март

В УМБАЛ „Света Марина“ към момента са разкрити 423 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 59 за интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 22-28 март през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“  са преминали 986 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 522.

 

Преминалите пациенти през Covid структурите за периода са 507, от които 72 са от други области. През интензивни отделения са преминали  53 пациенти. Излекувани през изминалата седмица са 184, а починали – 40. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

 

                                    ПРЕСЦЕНТЪР НА   УМБАЛ „СВЕТА МАРИНА“ ЕАД-ВАРНА