Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 21.05.2021

  На тържествен академичен съвет бяха връчени дипломите за заетите академични длъжности и придобити научни степени

  На тържествен Академичен съвет на 20.05. бяха връчени дипломите за заетите академични длъжности и придобити научни степени за първото полугодие в МУ-Варна.

  Ректорът проф. д-р Валентин Игнатов връчи дипломите на официална церемония в Първа аудитория на университета в присъствието на членовете на академичното ръководство и академичното настоятелство.

   

  Заместник-ректорът „Кариерно развитие“ проф. д-р Светослав Георгиев откри церемонията с думите:

  „В навечерието на най-светлия празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и в годината, в която празнуваме 60-ата годишнина от създаването на Медицински университет – Варна, сме се събрали да връчим дипломите за заетите академични длъжности и придобити научни степени на нашите колеги.

   

   

  Въпреки трудните времена, породени от кризата Ковид 19, Медицински университет – Варна продължава да изпълнява своята мисия – да стимулира академичната общност към висок професионализъм и принос в учебната, научната и научноизследователската дейност и да дава знания на младите колеги.“

  Общо 45 души получиха своите дипломи. От тях двама са преподавателите, защитили академична длъжност „професор", трима „доцент", а 15 „главен асистент“. Образователно-научна степен „доктор" получиха 25 души.