Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 21.05.2021

  Честит 24 май!

  „…Напред! Науката е слънце,
  което във душите грей!
  Напред! Народността не пада
  там, гдето знаньето живей!...“

   

  Уважаеми колеги,

  Скъпи студенти,

  Честит 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

  За всички нас, като част от академичната общност на Медицински университет- Варна, това е празник на любовта към познанието, стремежа към духовно извисяване и просвещение.

  Днешният ден е честване не само на образованието и културата. 24 май е честване на Човека. Човекът, който ежедневно дава израз на своите мисли, стремежи и идеи посредством родния си език. Затова в нашето съзнание делото на светите братя Кирил и Методий всекидневно да намира нов живот и достойно продължение, да се обновява и обогатява чрез нас, чрез нашите думи и дела.

  Вървете към светла бъднина и продължавайте да бъдете стожери на науката, да разпръсквате семената на познанието и да се радвате на плодовете му.

  На този празничен ден Ви пожелавам здравето и щастието да съпътстват професионалните и личните Ви успехи. Пожелавам ви да запазите същата енергичност, себеотдаденост, позитивизъм и любов към българската култура, наука и просвета и заедно да направим така, че от университетите в България да излизат най-добрите и най-ценени специалисти.

  Честит празник!

  Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.,

  Ректор на Медицински университет

  „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна