Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 31.05.2021

  С демонстрация на лечебна гимнастика край морския бряг успешно приключи седмото издание на фестивал „Море и здраве“

  С демонстрация на ефективни упражнения за лечебна гимнастика пред хотел „Азалия“ в к.к. „Св. св. Константин и Елена“ успешно приключи седмото издание на фестивал „Море и здраве“. Близо 30 студенти от Учебен сектор „Кинезитерапия“ на МУ-Варна се включиха в заключителното събитие. На 28 май те проведоха демонстративна програма край морския бряг, подобряваща здравето и добрия тонус.

   

  Фестивал „Море и здраве“ стартира във връзка с Европейския ден на морето преди седем години и оттогава е неразделна част от календара на университета. Поради подобряване на епидемиологичната обстановка в страната през тази година организаторите имаха възможност да проведат заключителната инициатива на живо.

  Ръководителят на УС „Кинезитерапия“ проф. Гергана Ненова обобщи, че умерената физическа активност е важна за всеки един от нас, тъй като дава по-добър тонус, по-добро функциониране на всички наши органи и системи и ни дава възможност да сме по-усмихнати и щастливи.

  Тази година фестивалът стартира на 21 май и за втора поредна година се проведе основно онлайн. Организатор на събитието е Факултетът по обществено здравеопазване към МУ-Варна.

  Активностите започнаха на 21 май с традиционната научна конференция, на която 67 студенти от специалностите „Медицина“ и „Здравен мениджмънт“ представиха 39 доклада. Всеки презентатор получи сертификат за участие.

  На 22 май в програмата на университетската телевизия MU-Vi.Tv стартира и онлайн киносалон „Море и здраве 2021", в който са включени филмите „Зелените дяволи на Варна“, за водноспасителната служба в града, и документален филм за доц. д-р Стамат Стаматов.

  На 25 май беше открита онлайн фотографска изложба „Морето в моите очи“, чиято цел бе да подпомогне творческия потенциал на хората в неравностойно положение.

  В поредицата видеа „Лечебна гимнастика на морския бряг“ специалисти от УС „Кинезитерапия“ към МУ-Варна представиха програма от ефективни упражнения, които се използват за подобряване на общия тонус или при различни състояния.

  Зрителите на университетската телевизия MU-Vi.Tv се насладиха и на студентската креативност, представена в конкурса „Танц с морето“.