Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 01.06.2021

  Студентите на МУ-Варна се представиха отлично на Националната универсиада 2021

  След тоталната доминация на студентите от МУ-Варна на XXI Варненска универсиада, те показаха завидно спортно майсторство и на Националната универсиада 2021 (Държавно студентско първенство). Спортното събитие се проведе от 26.05 до 28.05. в Стара Загора.

   

  Отборът по плуване на варненския медицински университет за пореден път се представи изключително достойно. Само на няколко точки след състезателите на Национална спортна академия, варненските плувци завоюваха сребърни медали при жените, мъжете и в крайното комплексно класиране по плуване. С впечатляващи постижения в индивидуалното класиране се открои Филотея Димитрова, която спечели златото на 50 м и 100 м бътерфлай и 100 м бруст. При мъжете Антоний Моралийски стана първи на 100 м свободен стил.

  Плуването се утвърждава като спорт с традиции в МУ-Варна и с всяко свое участие в турнирите нашите състезатели издигат авторитета на университета. Треньор е Стоян Михайлов.

  В състезанията по кикбокс състезателите на МУ-Варна също показаха отлични умения. На първо място в стил кик лайт контакт се класира Георги Жечев в категория +94 кг. Сребърни медали в същата категория спечелиха Петър Дичев в категория до 94 кг и Николай Николов в категория до 63 кг. Бронз бе присъден на Димитър Нейков в категория до 69 кг. В стил лайт контакт на второ място бяха класирани Георги Жечев в категория +94 кг и Петър Дичев в категория до 94 кг. Бронзови медали спечелиха Николай Николов в категория до 63 кг и Мартин Динков в категория до 69 кг. Треньор на кикбоксьорите е Георги Владимиров.

  Треньорът Златка Радуканова, която е участник в олимпийските игри в Атланта през 1996 г. в спринтовите дисциплини, е поела грижата за сформирания тази година отбор по лека атлетика на МУ-Варна. Нейната работа за краткото време вече дава резултати. Състезателката Божидара Гатева се класира на четвърто място гладко бягане и на пето място висок скок.