Делегация от Кралство Йордания посети МУ-Варна

Делегация от Кралство Йордания посети МУ-Варна

Виж видеото тук
На 17.09.2021 г. делегация от Кралство Йордания, водена от Н. Пр. д-р Хасан ал Бармауи – почетен консул на кралството в България, посети Медицински университет – Варна. По време на срещата с ректора на университета проф. д-р Валентин Игнатов и директора на Дирекция „Учебна дейност“ проф. д-р Албена Керековска бяха обсъдени перспективите за сътрудничество между МУ-Варна и йорданските университети в областта на академичния обмен, както и възможностите за прием на студенти от кралството във Варна.

 


Гостите проявиха интерес към организацията на практическото обучение в МУ-Варна във връзка с въведеното извънредно положение заради пандемията и останаха впечатлени от методите на работа на учебното заведение. Проф. д-р Албена Керековска запозна гостите с мащаба и структурите на МУ-Варна, както и с големия брой чуждестранни студенти от различни страни, сред които и четирима от Кралство Йордания.
Представителите на делегацията от Йордания изразиха готовност да съдействат за утвърждаване и продължаване на отношенията и сътрудничеството в областта на образованието и партньорството с МУ-Варна.
Досега в МУ-Варна са дипломирани повече от 34 000 студенти, а към момента се обучават около 6200 студенти, от които 1800 са чуждестранни от над 50 различни страни.