Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 21.09.2021

  Честит 22-ри септември!

  Това подействува като електрически ток върху множеството и единодушни ентусиазирани „ура“ зацепиха въздуха. Урата се подеха от множеството, натрупано вън, и мощни овации разлюляха атмосферата. Ученическият хор със същия ентусиазъм запя „Шуми Марица“ и цялата околия се препълваше с величествен кипеж от звукове – народът ликуваше.“
  Из в-к „Пряпорец“, 22.09.1908 г.


  Уважаеми колеги,
  Скъпи студенти,

  Днешният ден олицетворява волята на българския народ за изграждане на държавата въпреки всички трудности по пътя. Ценностите и философията, които са заложени още от основателите на съвременната Република България, пазят своето значение и дух и до днес.
  Независимостта е онази висша ценност, чрез която българинът получава своята идентичност, а България постепенно намира своето място и се утвърждава като значим фактор както на Балканите, така и в Европа.
  На 22 септември 1908 година България доказва, че нейните основи са здрави, че може да бъде силна, обединена и независима!
  Днес, 113 години по-късно, независимостта има различни измерения, които отразяват спецификата на времената, в които живеем. Тя е предизвикателство – към света и другите народи, но на първо място – към самите нас. И само от нас зависи да продължим завета на предците ни, чиито усилия доведоха България до национална, политическа и държавна свобода.
  Приемете пожеланията ми за здраве и просперитет на цялата нация!
  Честит празник!

     Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.
    Ректор на Медицински университет
  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна