Дипломира се третият випуск на Филиал Шумен

Дипломира се третият випуск на Филиал Шумен

На тържествена церемония в двора на Филиал Шумен, при спазване на всички противоепидемиологични мерки се дипломира третият випуск медицински сестри и акушерки.
Абсолвентите бяха поздравени от ректора на университета с думите:
„Днешният ден бележи академичния край на образованието Ви в един от най-проспериращите и високотехнологични университети в България, но и началото на едно ново и пълно с предизвикателства професионално бъдеще. Горди сме, че избрахте да посрещнете изгрева и залеза на Вашите студентски дни в Медицински университет – Варна.“

 


21 сестри и 20 акушерки положиха клетва, в чиято основа лежи обетът на световно признатата английска медицинска сестра Флорънс Найтингейл.
Първенец на випуска е Мелис Исмаил от специалност „Медицинска сестра“. За най-висок успех и проявена активност тя получи плакет и парична награда от ректора проф. д-р Валентин Игнатов. Елена Тонева от специалност „Акушерка“ също получи плакет  „Отличник на випуска“ и парична награда от ректора. Всички дипломанти получиха сребърни брошки с изображението на тракийската жрица и лечителка Лесескепра, изработени от шуменския бижутер Петромир Стефанов.
Завършващите бяха обявени за правоспособни бакалаври в направление „Здравни грижи“ от директора на Филиал Шумен проф. д-р Соня Тончева.
Поздравителни адреси изпратиха Любомир Христов – кмет на Шумен, Милка Василева – председател на БАПЗГ, и проф. Силвия Борисова – ръководител на Катедрата по здравни грижи в Медицински университет - Варна