Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 17.10.2021

  Дипломира се единадесетият випуск лекари по дентална медицина на МУ-Варна

  106 абсолвенти на Факултета по дентална медицина на МУ-Варна получиха своите дипломи от декана проф. д-р Стефан Пеев на тържествена церемония.

  Събитието се проведе на 16 октомври при стриктно спазване на всички противоепидемиологични мерки, а студентите бяха разпределени в две зали.

  35 са от дипломиралите се лекари по дентална медицина в 11-тия випуск на факултета.

   

  „Скъпи абсолвенти, днешният ден бележи академичния край на образованието Ви в един от най-проспериращите и високотехнологични университети в България, но е начало на едно ново и пълно с предизвикателства професионално бъдеще. Университетът Ви даде безкомпромисно качество на обучение, което е съизмеримо с европейските стандарти. Стъпвайте смело напред, водени от Вашите цели, защото те очертават пътя Ви“ – с тези думи се обърна в тържественото си слово към абсолвентите ректорът на университета проф. д-р Валентин Игнатов.

  Абсолвентите се заклеха в морала на древните лечители, водени от декана на факултета проф. д-р Стефан Пеев, като обещаха да работят в принципите на отговорност, етика и хуманност.

  Отличниците на випуска са 7, а първенец е Дориана Недялкова, която се обърна към своите преподаватели и колеги с благодарност и признателност.

  Председателят на Студентски съвет към МУ-Варна Божидар Касабов връчи отличие на Ива Йорданова, Джъстин Дженати и Ралица Николова за активна студентска дейност.

  С награда на декана Maximi Meriti Causa за цялостен принос към факултета бе отличена проф. д-р Димитричка Близнакова – дългогодишен член на академичния състав, член на Факултетния съвет, ръководител на учебно-научен сектор и преподавател по педиатрия на всички, обучавани във Факултета по дентална медицина към МУ-Варна.