Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 12.11.2021

  Дипломираха се 217 абсолвенти от Випуск 2021 на Медицински колеж – Варна

  Вижте видеото тук

  Вижте галерията тук

  На 6 ноември на тържествена церемония 217 здравни специалисти от Медицински колеж – Варна се дипломираха. Събитието се проведе в залите на Факултета по фармация при стриктно спазване на всички епидемиологични мерки.

  Абсолвентите бяха приветствани от проф. д-р Валентин Игнатов, ректор на МУ-Варна с думите: „Преди няколко години, когато прекрачихте нашия праг, вие поехте дълго и необикновено пътешествие по пътя на знанието и науката, изпълнено с големи предизвикателства. Вие станахте важна и градивна частица от нашата над половинвековна история и традиции, част от нашето голямо мултинационално академично семейство. Със страст, труд и постоянство преследвахте целта си, а днес получавате дипломите си и приключвате този важен за вас етап. Университетът ви даде безкомпромисно качество на обучение, което е съизмеримо с европейските стандарти. По време на следването си вие се учихте от най-добрите преподаватели. С избора си да учите в Медицински университет – Варна вече имате зад гърба си първата крачка и сигурна инвестиция, на която може да разчитате за професионално развитие и кариера в живота си“.

  Приветствие към всички здравни специалисти отправиха проф. Христина Групчева, зам.-ректор „Научна дейност“ към МУ-Варна и проф. Антоанета Цветкова, директор на Медицинския колеж.

  Ръководени от проф. Цветкова, всички абсолвенти се заклеха да работят съобразно принципите на клетвата на здравните специалисти.

  Във Випуск 2021 завършват 47 отличници, които получиха награди от ректора на МУ-Варна.

  От създаването на Медицински колеж – Варна през 1942 г. 18 300 здравни специалисти са получили своите дипломи до момента.