Дипломира се Випуск 2021 на Факултета по обществено здравеопазване

Дипломира се Випуск 2021 на Факултета по обществено здравеопазване

Вижте видеото тук и тук

Вижте галерия тук и тук

294 абсолвенти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна получиха своите дипломи. Тази година, с цел спазване на противоепидемичните мерки, абсолвентите бяха разпределени на групи, а тържествената церемония се проведе в два различни дни.

На 20 ноември в Първа аудитория на МУ-Варна се състоя церемонията по връчване на дипломите на Випуск 2021 на специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Управление на здравните грижи“ на ФОЗ.

 

На 27 ноември дипломите си получиха абсолвентите от специалностите: „Здравен мениджмънт“ – бакалавър и магистър, „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“, „Логопедия“, „Фармацевтичен мениджмънт и грижи“, „Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Оптометрист“.

Проф. д-р Валентин Игнатов, ректор на МУ-Варна, се обърна към завършващите с думите: „Скъпи дипломанти, днешният ден бележи академичния край на образованието ви в един от най-проспериращите и високотехнологични университети в България, но и начало на едно ново и пълно с предизвикателства професионално бъдеще. Горди сме, че избрахте да посрещате изгрева и залеза на вашите студентски дни в Медицински университет – Варна. С чувство на възхищение и уважение пред желанието и амбицията ви днес посрещаме вашия успех! Затова днес за мен е истинско удоволствие и чест да ви поздравя: „Честито дипломиране!“.

След тържествения поздрав на ректора на МУ-Варна проф. Антония Димова, декан на ФОЗ, отправи приветствие към дипломантите: „Вашият успех днес е особено значим, защото е постигнат в трудни времена. Последната година от обучението си бяхте изправени пред сериозни препятствия, но се справихте по достоен начин, помагайки на всички нас, вашите преподаватели, да ви предадем знанията, уменията и ентусиазма си. Поздравявам ви за това! Пожелавам на всеки от вас да открие в своята работа много повече от професия, да открие в нея своето призвание. Пожелаваме ви със знанията, уменията и професионалните си компетентности, но и със сърцата си, да се грижите за най-ценното, което хората притежават – здравето“.

Според древната традиция всички студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ полагат клетва в професионалните идеали, положени още от Флоранс Найтингел. Данелия Великова от специалност „Медицинска сестра“ и Христина Костова от специалност „Акушерка“, заедно с проф. Силвия Борисова, ръководител на Катедрата по здравни грижи, произнесоха сестринската клетва. 64 абсолвенти от двете специалности, които получиха дипломите си, вече работят в лечебни заведения във Варна и страната.

Във Випуск 2021 на Факултета по обществено здравеопазване сред дипломираните са 11 отличници от специалност „Медицинска сестра“, 1 от специалност „Акушерка“, 4 от „Управление на здравните грижи“, от специалност „Здравен мениджмънт“ са 3, от „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“ са 9, 18 са отличниците от специалност „Логопедия“, 6 от „Фармацевтичен мениджмънт и грижи“, 5 от специалност „Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа“, 4 от „Опазване и контрол на общественото здраве“ и 5 отличници от специалност „Оптометрист“.