54 абсолвенти от Випуск 2021 на Факултета по фармация получиха дипломите си на официална церемония

54 абсолвенти от Випуск 2021 на Факултета по фармация получиха дипломите си на официална церемония

На 19.02.2022 г. в Аудитория 1 и Аудитория 2 на Факултета по фармация на МУ-Варна се проведе Тържествена церемония по дипломиране на 54-мата абсолвенти от Випуск 2021.

Първенецът на випуска Габриела Димитрова получи парична награда от ректора на университета проф. д-р Валентин Игнатов, както и парична награда и плакет от кмета на град Варна, г-н Иван Портних.

 

С отличен успех от периода на обучение и държавните изпити завършиха петима студенти, които бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Българския фармацевтичен съюз. Всички абсолвенти от Випуск 2021 получиха награди от Районната фармацевтична колегия – Варна.

Младите специалисти положиха Клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. д-р Петко Маринов.

За цялостен принос в развитието на Факултета по фармация с Наградата на декана на името на „Проф. д-р Делчо Желязков“ бе удостоен проф. д-р Красимир Иванов, а за високи заслуги и студентски постижения в учебната и научната дейност със същата награда в категория „Абсолвент“ беше отличена магистър-фармацевт Мария Дангова.

От името на Божидар Касабов, председател на Студентския съвет, бяха връчени почетни плакети и грамоти за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентския съвет в МУ-Варна на Виктория Здравкова и Сезгин Алков.

Почетни грамоти и плакети бяха връчени и на Василена Костадинова за активна дейност в Студентския танцов състав „Диана“ и на Милен Чолаков за активна спортна дейност. Наградите връчи ръководителят на Учебен сектор „Физическо възпитание и спорт“ доц. Жулиета Виденова.