Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 03.05.2022

  Осми фестивал „Море и здраве“ 2022 ще проведе МУ-Варна

  За осма поредна година Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна е инициатор и организатор на фестивала „Море и здраве“, посветен на Европейския ден на морето. Откриването на фестивала е на 20.05.2022 г. (петък) от 13.00 часа, когато ще започне хибридна (присъствено и в електронна среда) научна конференция. Планирани са две паралелни сесии: „Медицина“ и „Обществено здраве“, с работни езици – български и английски.

   

  На следващия ден, 21 май 2022 г. (събота), в хотел „Азалия“, к.к. Св. св. Константин и Елена, който е наш устойчив партньор за това събитие, ще се проведат поредица от събития с участието на студенти. В демонстрациите ще участват преподаватели, студенти от специалностите „Рехабилитатор“ и „Медицински козметик“ в Медицински колеж – Варна, от специалност „Кинезитерапия“ на МУ-Варна, спортен клуб „Карате файтърс“, както и деца. Те ще дадат възможност гостите и гражданите на Варна да се запознаят с различни здравословни практики, свързани с морето.

  Всяка година Фестивалът има специфична тема. Тази година той е посветен на темата „Море и човешко здраве“. Може да разгледате програмата тук.