Честит 6 май – Ден на храбростта и Празник на българската армия!

Честит 6 май – Ден на храбростта и Празник на българската армия!

Уважаеми колеги,

Скъпи студенти,

 

В историческия и народен календар на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие, сила и патриотизъм. Такъв празник за нас, българите, е 6 май – Ден на храбростта и Празник на българската армия!

Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото, който почита всеки български дом.

„Fortes fortuna adiuvat“ – „Съдбата помага на смелите“. Бъдете смели в мечтите и делата си. Така, както са били храбри нашите воини, прославили родината ни по бойните полета. Поклон пред паметта им! Честит празник на всички военнослужещи, посветили се за защитата на Отечеството.

Нека свети Георги Победоносец ни закриля, вдъхва смелост и увереност във всяко начинание! Пожелавам във всеки дом да има здраве, вяра и благоденствие!

Бъдете храбри в мечтите и делата си!

Честит празник!

 

 

Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна