МУ-Варна получи сертификат за участие в Световния ден на слуха от Световната здравна организация

МУ-Варна получи сертификат за участие в Световния ден на слуха от Световната здравна организация

Световната здравна организация връчи сертификат за участие на Медицински университет – Варна в световния ден на слуха, който се отбеляза на 3 март 2022 г.

Ежегодно, от 2007г. насам, Световната Здравна организация, провежда на 3 март събитието Световен ден на слуха. Целта е да се насочи вниманието на обществеността върху проблемите на слуха. Всяка година се избира мото, под което протичат честванията. 

 

През месец март 2022г. Медицински университет – Варна се включи за втори пореден път в честването на Международния ден на слуха. Тазгодишното мото на събитието беше “To hear for life, listen with care” – с акцент върху безопасното слушане, предпазване от излагане на силни звукове и причиняване на звукова травма, както и запазване на адекватни нива на слуха през целия живот на индивида.

По този повод на територията на Аудио-вестибуларната и сънна лаборатория при Университетския медико-дентален център към МУ-Варна се проведоха профилактични прегледи на болни с намаления на слуха и метаболитни заболявания, захарен диабет и внезапна слухова загуба. Доц д-р Марио Милков, ръководител на лабораторията, организира също широка информационна кампания за проблемите на слуха в ранна детска възраст и при възрастни хора.