Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

Сграден фонд

Лечебното заведение е една от най-големите университетски болници в страната. Сградите на болницата са разположени в няколко бази. Основната сграда е на 15 етажа като в  нея се намират терапевтичните, хирургичните, неврологичните и детските клиники, както и диагностичните структури. 

Клиника по медицинска онкология, Клиника по клинична хематология и Kлиника по лъчелечение са разположени в Онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина“, намиращ се на територията на болницата.

В отделна триетажна сграда са разположени Клиниките по психиатрия към университетска болница „Света Марина“.

В други самостоятелни 2-етажни и 3-етажни сгради се намират Клиника по съдебна медицина и ДКЦ „Света Марина“ ЕООД. РЗП на лечебното заведение възлиза общо на 60 000 кв. м.

Първа клиника по инфекциозни болести и Втора клиника по инфекциозни болести са разположени на адрес: бул. „Цар Освободител“ № 100, в двора на МБАЛ „Света Анна“ АД, в триетажна сграда.

Отделение по рехабилитация към Клиника по физикална и рехабилитационна медицина е разположено на територията на хотел „Естрея Резиденс“ в курортен комплекс  „Св. св. Константин и Елена“.

Собственост на университетския болничен комплекс е Музеят по история на медицината – единствен по рода си на Балканския полуостров. Сградата се намира на адрес: гр. Варна, ул. „Параскева Николау“ № 7, като застроената площ е 458 кв.м. (2 - етажа), а земята възлиза на 953 кв. м.