Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 08.07.2020

  Един от най-успешните европейски учебници по образна диагностика за първи път на български език в книжарниците на МУ-Варна

  Медицински университет – Варна закупи правата за превода и издаването на Textbook of Clinical Radiology. Определян като безценен наръчник, пътеводител и незаменим образователен инструмент, той е сред най-добрите учебни книги за специалността “Образна диагностика”. За първи път на български език „Учебник по клинична образна диагностика“ вече се продава в книжарниците на МУ-Варна.

   

   

  Под редакцията на трима австрийски преподаватели по радиология - М. Брайтензеер, П. Покийзер, Г. Лехнер, оригиналното издание събира в 44 глави всичко, което трябва да знае студентът в областта. Представени са основните аспекти на последните нововъведения във всяка подспециалност и органна система, а съдържанието е богато онагледено със скици, диаграми и илюстрации.

  Българската версия на учебника е плод на безрезервния труд на лекари специализанти и специалисти по образна диагностика и нуклеарна медицина от МУ-Варна, Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ “Св. Марина”-Варна и Клиниката по образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Редактори на българското издание са проф. д-р Боян Балев и проф. д-р Галина Кирова. Екипът от преводачи включва 26 медицински специалисти.

  Учебникът е предназначен основно за студенти по медицина, но той е доказан верен помощник и за преподаватели, радиолози и други специалисти с интерес в областта. А една от амбициите на авторите, преводачите и редакторите е чрез книгата да успеят да събудят любопитството към тази сфера.

  „Учебник по клинична образна диагностика“ под редакцията на проф. д-р Боян Балев и проф. д-р Галина Кирова може да бъде закупен в книжарниците на МУ-Варна и в нашия онлайн магазин от тук.