Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

Новини и предстоящи събития

  • 19.07.2019

  Експертен център по муковисцидоза бе открит в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна

  С водосвет за здраве бе открит Експертен център по муковисцидоза в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. Центърът ще работи с деца и възрастни с муковисцидоза всеки ден и ще има открита телефонна линия. „Идеята на центъра е мултидисциплинарен екип от специалисти прецизно да проследява състоянието на пациентите и да провежда ранно лечение на евентуално възникнали усложнения.“, обясни при откриването началникът на Втора детска клиника доц. д-р Миглена Георгиева. Повече от 40 специалисти ще работят към центъра – детски пулмолози, гастроентериолози, кардиолози, хематолози, нефролози, специалисти по хранене, психолози, физиотерапевти, които ще проследяват над 60 пациента от страната.

  чети още
  • 18.07.2019

  Пациенти, медици и приятели отбелязаха патронния празник на болница „Св. Марина“ във Варна

  С празнична литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, и богата музикално-артистична програма отбеляза патронния си празник 17 юли УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Ръководството на болницата посрещна гостите под звуците на духовата музика на военноморските сили в парка пред южния вход на лечебното заведение. Пациенти, медици и много приятели уважиха празника и поздравиха ръководството на лечебното заведение.

  чети още
  • 08.07.2019

  Очакваме ви на 17 юли на патронния празник на УМБАЛ „Св. Марина“

  • 28.06.2019

  Последно поколение апаратура за фюжън биопсия при рак на простатата работи в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна

  Клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна вече разполага с нова, модерна и сигурна система за прецизна диагностика на карцинома на простатата – фюжън биопсия. Апаратът е от най-новото поколение система за трансректална фюжън биопсия, при която изображението от ядрено-магнитния резонанс на пациента се наслага върху живото изображение от ехографа. При този метод се  локализира с точност мястото за биопсия на пациента при лезии на простатата. Интервенцията е бърза и щадяща за пациента и изключително прецизна за лекаря.

  чети още